„НЕК иска от държавния регулатор разрешение за 20 на сто

...
„НЕК иска от държавния регулатор разрешение за 20 на сто
Коментари Харесай

Преглед на вестниците

„ НЕК желае от държавния регулатор позволение за 20 на 100 по-скъп ток за бита ", сигнализира „ Дума " от първата си страница. В края на юни ще станат ясни новите цени за третото тримесечие на годината, разяснява изданието. От трите енергийни дружества ЧЕЗ желае най-голямо повишаване - 9 %.

„ Днес Румен Радев ще желае или нов закон против корупцията или нов началник да се бори против нея ", написа „ 24 часа " във връзка свиканото от президента съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. Вестникът отбелязва, че Съветът не се е събирал цяла година. Общински съветници всеобщо трансферират парцели, откакто министър председателят подсети, че от Брюксел изискват общинските съветници да бъдат включени за инспекция в антикорупционното законодателство, написа изданието.

Борислав Цеков от Института за съвременна политика, някогашен народен представител, разяснява, в разбор в „ Труд ", че битката с корупцията изисква надпартиен метод. Според него, министър председателят може да образува „ съвет на мъдреците " от авторитетни имена, които да предложат съответни ограничения. Да се освети лобизмът в законодателството, предлага още Цеков.

Водещото заглавие на „ Сега " предизвестява: „ Управляващите ще могат да ни шпионират през тв приемниците ". С претекст за отбрана на авторското право, държавното управление предлага промени, които ще разрешат автоматизиран надзор на телевизионните оператори. В предлагането е записано, че ще се образува специфична комисия в Министреството на културата за отдалечен мониторинг за надзор на наличието на кабелните, сателитните и всевъзможни други телевизионни оператори и платформи.

„ Част от европрограмите напълно зациклиха ", написа „ Сега " . Справка на вестника демонстрира, че по програмата „ Морско дело и риболовство " да вземем за пример още веднъж ще загубим милиони левове. Нулево асимилиране се регистрира по микропрограмите „ Опазване на околна среда и климатични промени " и тази за понижаване на бедността. Няма утвърдени планове по линия на правораздаването.

„ Биофермери на митинг ", осведоми „ Земя ". Те упрекват земеделското министерство в принуда и желаят оставката на министър Порожанов. Биоземеделците не са удовлетворени от неналичието на средства за дотации за техния отрасъл.

За 12 години бизнесът с медикаменти е повишен три пъти, осведоми профилирано приложение на „ 24 часа " . Ръст в продажбите в международен мащаб, регистрират производителите на хранителни добавки.

„ Половината асансьори поддържани незаконно ", осведоми „ Монитор " . Цели селища остават без асансьорни техници. За да се поддържат асансьорите във високите блокове, работи единствено един, а другите уреди служат за елементи.

В изявление за „ Телеграф " архимандрит Иван, по-известен като отец Иван, началник на приюта в Нови хан, приканва българите за помощ, с цел да продължи с благородното си дело да оказва помощ на бездомни деца и фамилии.

„ Труд " оповестява, че Сливен е станал туристическа атракция на годината в генералното класиране на туристическата академия.

В навечерието на летния сезон, „ Монитор " написа, че британците избират Слънчев бряг като най-евтин за тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР