Нежното острие на ГЕРБ обясни как проф. Габровски е избрал

...
Нежното острие на ГЕРБ обясни как проф. Габровски е избрал
Коментари Харесай

Атанасова, ГЕРБ: От проф. Габровски разбрах кои са министрите в кабинета

Нежното острие на ГЕРБ изясни по какъв начин проф. Габровски е избрал министрите за проектокабинета.

Съветвам никой да не търси задкулисие или сходни сделки. Това е опит на проф. Николай Габровски да облече в едно всеобщо дело хора, които са потвърдени експерти, за които не чух неприятна дума във връзка с корупция, на непрофесионализъм, на липса на биография. Това би трябвало да бъде подкрепено, а и приветствано даже. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на бТВ.

„ Това, че сме с проф. Габровски, е проява на поддръжка, тъй като мандатът е на ПГ ГЕРБ и съдружните ни партньори СДС. По отношение на номинациите – аз не знам за какво диалогът минава в такава част кой кого е номинирал, от кое място са пристигнали тези министри, като те са публично познати ”, счита тя.

Тя е безапелационна, че за нея „ Продължаваме промяната ” не е никакво мерило за политически причини или политическа логичност: „ Когато те сглобяваха кабинет, слоганът беше „ няма ляво, няма дясно ”, а в този момент оспорват избора на проф. Габровски. ”

Атанасова още веднъж повтори, че проф. Габровски е провеждал персонално срещите с претендентите за министри: „ Не търсете интрига. Това са хора с ясни биографии, които задоволително са се потвърдили. Това е един доста позитивен знак – даже сега такива хора са съгласни да вземат участие в политическия живот на страната. Да, били са в разнообразни държавни управления, само че опитът никога не е недостатък. ”

Атанасова: ГЕРБ за следващ път направи своя избор - да сложи интереса на страната над партийния

„ В събота беше подготвен кабинетът. От проф. Габровски персонално го разбрах ”, разгласи тя.

„ ГЕРБ е мандатоносител. След две години чегъртане ние още веднъж сме първа политическа мощ. Направихме взаимни отстъпки в името на България с това да не излъчим ярки политически сили от ГЕРБ. Ние се борихме повече от две години, с цел да върнем политическото си посланичество ”, сподели още тя, написа novini.bg.

На въпрос по отношение на кандидатурата на Николай Павлов за енергиен министър, тя счита, че е „ най-неподходящо тъкмо Политическа партия да приказват на тази тематика ” и съобщи: „ Мисля, че нашата позиция по въпроса с диверсификацията е изрично ясна. Освен това, нашата ПГ показва по неоспорим метод евроатлантическите решения, които сме вземали. ”

За нея е нечувано да се откаже диалог с възможния министър председател с писмо: „ Става въпрос за страната ни! ”

Тя удостовери, че сега разполагат с 67 гласа: „ Всички останали парламентарно показани групи не са дали безапелационен отговор. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР