Нежеланите лекарствени реакции се оказват пета причина за смъртност по

...
Нежеланите лекарствени реакции се оказват пета причина за смъртност по
Коментари Харесай

Внимателно прочетете това: Всеки пети българин умира от…

Нежеланите лекарствени реакции се оказват пета причина за смъртност по периодичност в лечебните заведения. От друга страна 5 на 100 от всяка хоспитализация на пациент се дължи на нежелана реакция от лекарство. Същевременно обаче се рапортуват едвам 1 до 10% от зародилите сходни реакции, което е доста огромен проблем, осведоми доктор Мария Попова от Изпълнителната организация по медикаментите, представена от Дарик. Хората нямат задоволително информация и не знаят по какъв начин да реагират в случаи на нежелани лекарствени реакции, уточни доктор Попова по време на семинар на Федерация „ Български пациентски форум”, който се организира в Банско.

И това е значимо - Опасните медикаменти за намаляване - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

„ Има една статистика, която демонстрира, че 5% от хоспитализациите се дължат на нежелани реакции, а въпреки това – те са пета причина за смъртност в лечебните заведения. 197 000 са смъртните случаи годишно в Европейския съюз, породени от нежелани лекарствени реакции.

Създаването на същинско автентично лекарство лишава сред 10 и 15 години. Най-добрите резултати по отношение на ефикасността на лекарството се реализират при клиничните изпитвания, които могат да обзет от 5000 до 10 000 пациенти. Оплаквания у нас пациентите могат да изпращат чрез електронен формуляр или писмо до организацията. Има обаче и телефонен номер, добави доктор Попова.

„ Телефонът е възложен единствено за информации, само че за жалост там получаваме всички недоволства от това какъв брой костват медикаментите, желаят се медицински препоръки, доста мъчно се работи с него. Характеристиката на известията по възраст демонстрира, че те са най-вече във възрастта 18 година – 44 година Следва детската възраст, което приказва за интензивност на младите родители в съобщаването. При разпределението на известията по пол се оказва, че с 58 % водещи са жените”, оповести доктор Попова.

Тя напомни, че медикаментите с извърнат черен триъгълник на опаковката са обект на в допълнение наблюдаване. По думите й този знак е предизвикал доста паники, само че е останал неразбираем, тъй като той не значи, че пациентите наложително попадат в риск, употребявайки тези артикули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР