Неизвестни засега крадци са задигнали в Плевен една от дарителските

...
Неизвестни засега крадци са задигнали в Плевен една от дарителските
Коментари Харесай

Крадци задигнаха кутия с дарение за лечението на 13-годишно момиче в Плевен

Неизвестни към този момент крадци са отмъкнали в Плевен една от дарителските кутии за лекуването на 13-годишната Сузан Мехмедова. Кутията била сложена до павилион за дюнери до Дома на книгата в града преди близо месец. Открадната е със събраните в нея пари, които към момента не били регистрирани, заяви уеб сайтът plevenzapleven.bg.
Това е втора кражба от дарителска акция в помощ на фамилията на Сузи. Преди време лекарите сложили на момичето тежката диагноза израстък на основния мозък и се наложи то да бъде оперирано в клиника в Истанбул. За интервенцията бяха нужни 25 000 евро. Средствата са събрани благодарение на доста жители и на плевенското учебно заведение „ Петър Барон “, в което учи Сузи. Пари бяха отпуснати и от Общинския съвет, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за момичето. На доста места в града бяха сложени кутии за дарения, само че една от тях тогава бе открадната.
Необходимата сума беше събрана и на 27 септември м.г. интервенцията е направена в Истанбул.
Наложило се обаче кутиите за дарения да бъдат сложени още веднъж, тъй като Сузи би трябвало да отиде на надзорен обзор в клиниката в Турция. Необходими са 3 000 евро, с които фамилията на момичето не разполага.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР