Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за

...
Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за
Коментари Харесай

Стреляли са по колата на Българското дружество за защита на птиците

Неизвестни са стреляли нощес по автомобила на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП), паркиран в двора на полева станция „ Дуранкулак “, оповестява на страницата си неправителствената организация. Подозренията им са, че стрелците са бракониери , които постоянно обикалят Шабленското и Дуранкулашкото езеро. Водоемите се охраняват от бракониерски нападения от представители на Българско дружество за защита на птиците и на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА). Ден преди стрелбата е спряно навлизането на бракониерска лодка в Дуранкулашкото езеро, показват още от Българско дружество за защита на птиците.

Екип на LIFE плана на организацията „ Сигурен прелетен път “ дружно с английски екозащитници прави активност по маркиране със сателитни предаватели на червеногуши гъски.
От Българско дружество за защита на птиците смятат, че бракониерските нападения в езерата в Шабленско са измежду главните опасности за червеногушата гъска, която е заплашен тип в международен проект и всяка година зимува на територията на страната ни. Лодките на бракониерите, като се изключи че крият риск за рибните популации, прогонват гнездящите птици.
За стрелбата е подаден сигнал в полицията и се прави инспекция на място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР