Неизвестни отровиха кучето-водач на незрящ мъж от София. Четириногото било

...
Неизвестни отровиха кучето-водач на незрящ мъж от София. Четириногото било
Коментари Харесай

БРУТАЛНО! Изверги отровиха кучето на незрящ в столицата…

Неизвестни отровиха кучето-водач на незрящ мъж от София. Четириногото било отровено в градинката пред блока, където Павлин Митев живее.

Заедно били единствено една година, само че кучето му разрешавало да бъде изцяло независим – да върви на работа, да води щерка си на учебно заведение, да пазари. „ За мен беше доста огромен удар, това ужасно доста боли ”, признава Павлин пред БТВ.

Предполага се, че кучето е погълнало отрова, която се употребява за заличаване на мишки и плъхове. Мъчило се 10 дни, само че лекарите не могли да го спасят.

Елена Андреева от Фондация „ Очи на четири лапи ” уточни, че това е втори случай, в който опитите на някой да трови бездомни животни в последна сметка води до гибелта на куче лидер. Преди 3 години по този начин в столичен парк е била изгубена бременна женска. „ За мен това не е методът, тъй като дете може да пострада от тази отрова. Крайно време е към този момент казусът с бездомните кучета да се реши съществено, а не бабите и дядовците пред блока или някой умопобъркан да вършат сходно нещо ”, счита Елена.

Тя прикани тези, които считат, че отровата е решение „ да спрат да убиват почтени същества, които дават повече от тях ”.

Елена признава, че не чака ефикасна интервенция от страна на институциите. Павлин остава без своите „ очи ” – най-малко до момента в който не бъде подготвено друго куче, което да му разреши да живее живота си по естествен метод.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР