Неизвестни откраднали 2000 лева на възрастна жена от русенското село

...
Неизвестни откраднали 2000 лева на възрастна жена от русенското село
Коментари Харесай

Жена скри 2000 лв. в хладилника от телефонни измамници, но пак ѝ ги откраднаха

Неизвестни откраднали 2000 лв. на стара жена от русенското село Копривец, които тя била оставила в ледник в дома си. Това оповестяват от полицията в Русе.

Сигналът за случая постъпил в 18,50 часа през вчерашния ден. 72-годишната жена обяснила, че на домашния й телефон се обадил женски глас, който се показал за щерка й. Тя обаче се усъмнила и прекратила диалога. Малко по-късно телефонът още веднъж позвънил и насреща чула мъжки глас, който се показал за служител на реда. Той обяснил, че тя би трябвало да му спомага за залавянето на телефонни измамници. Казал й, че нарушителите имат специфична машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите. За това тя трябвало да ги събере на едно място и да ги скрие в хладилника, защото единствено там "машинката " не сработвала.

Не минало доста време и измамниците още веднъж й позвънили. Този път я заплашили, че ще я наранят, в случай че не остави парите под табелата на село Копривец - в посока към село Лом Черковна. Жената им споделила, че потегля натам. Решила обаче да остави парите в хладилника и да отиде при кмета на Копривец. Стигнала до дома му и обяснила за телефонните диалози, като се забавила към 35 минути. След това се прибрала вкъщи си. Решила да си прибере парите от хладилника, само че открила, че ги няма. Когато тръгвала към кмета, дамата оставила вратите на парцела си отключени и съгласно нея през това време някой ги е откраднал.

По случая се води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР