Неизвестни обраха параклиса Св. Тодор в Гробищния парк на село

...
Неизвестни обраха параклиса Св. Тодор в Гробищния парк на село
Коментари Харесай

Неверници обраха обновения параклис в Марково

Неизвестни обраха параклиса " Св. Тодор " в Гробищния парк на село Марково. Ударът е нанесен в сряда. Неизвестните апаши са разрушили вратата, проникнали са вътре и са отмъкнали принадлежности и машини, които доброволци употребиха, с цел да възстановят каменния параклис.

По случая към този момент работи полицията. От Кметството на селото умоляват всеки, който е забелязал нещо или има информация за обира, да се свърже с кметството или кварталните служители на реда. Анонимността му е обезпечена.

Обирът в параклиса провокира гнява измежду локалните поданици на селото. От кметството на Марково също изрекоха голямото си отвращение.

" С голямо страдание и яд желая да ви оповестя, че се откриха човеци, които да поругаят големия труд и възторг на доброволците от Сдружение " Моето село Марково ", както и на огромна част от марковци, които безусловно с дарения и труд се включиха във възстановянатео на параклиса ", написаха в обществената мрежа от кметството.

Каменният параклис от години стоеше безстопанствен в гробищния парк. С помощта на доброволци обаче преди месеци той бе измит, ремонтиран, а пространството към него облагородено.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР