Неизвестни лица са стреляли с гранатомет по сградата на украинска

...
Неизвестни лица са стреляли с гранатомет по сградата на украинска
Коментари Харесай

Украинска телевизия бе обстреляна с гранатомет

Неизвестни лица са стреляли с гранатомет по постройката на украинска телевизия, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс. Няма потърпевши хора, само че постройката е понесла вреди.

Властите дефинираха нападението като терористичен акт. Целта е била телевизионния канал " 112 Украйна ", апетитен за проруски.

По-рано тази седмица основната прокуратура на страната заплаши малкия екран с правни дейности, в случай че излъчи новия документален филм на режисьора Оливър Стоун, включващ изявление с съветския президент Владимир Путин. Филмът, отдаден на митингите на Майдана от 2014 година, е обект на рецензии в Украйна, защото съгласно мнозина застава на страната на съветското държавно управление.

Новинарският канал " 112 Украйна " е благосъстоятелност на Тарас Козак, който е измежду претендентите за депутати от листата на проруската партия " Опозиционен блок ", проведена от олигарха Виктор Медведчук.

Снимка: EPA

Медведчук е обвързван с Путин и е включен в санкционния лист на Съединени американски щати от 2014 година.

Ден преди нападението малкия екран изиска от полицията да отбрани публицистите й от закани, отправяни от " радикализирани националисти ", които се пробват да повлияят на публицистичните решения, добавя Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР