Неизвестни към този момент въоръжени мъже са превзели петролен танкер,

...
Неизвестни към този момент въоръжени мъже са превзели петролен танкер,
Коментари Харесай

Още един кораб с българи на борда е превзет от въоръжени нападатели край Йемен

Неизвестни към този миг въоръжени мъже са завладяли петролен танкер, обвързван с Израел, край крайбрежията на Йемен. На борда му има и български жители, оповестява " Ройтерс ".

Нападателите са завладяли танкера " Сентрал парк ", плаващ под либерийски байрак. Той е превозвал товар с фосфорна киселина. На борда му има многонационален екипаж от 22 души, в това число български, съветски, турски, индийски, виетнамски, грузински и филипински жители.

Това е следващият сходен случай във водите на Близкия изток, откогато на 7 октомври избухна жестоката война сред Израел и палестинската военна формация " Хамас ". По-рано през седмицата йеменските хути - бунтовническа група, завладя товарен транспортен съд в южната част на Червено море, като на борда на плавателния съд също има български жители.

Групировката също по този начин изстреля балистични ракети и дронове против Израел, като даде обещание да продължи да нападна още израелски кораби.

" Сентрал парк " е дребен петролен танкер, който е ръководен от израелската компания Zodiac Maritime Ltd. Към момента няма коментар от притежателите ѝ, нито от представителите на хутите.

Все още не става изрично ясно кой стои зад нападението, осъществено в Аденския залив. Територията наоколо до него се държи от интернационално приетото държавно управление на Йемен в съюз с водената от Саудитска Арабия коалиция, която от години се бори с хутите. На доктрина тази част от Аденския залив е под контрола точно на тези сили и е много отдалечена от следената от хутите територия, показва " Асошиейтед прес ".

⚡‼️
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР