"Неизвестни извършители" застрояват "Столипиново" -Г-н Чунчуков, на чие име е

...
"Неизвестни извършители" застрояват "Столипиново" -Г-н Чунчуков, на чие име е
Коментари Харесай

Кметът на Източен: Като има пари, ще бутаме незаконни къщи

"Неизвестни причинители " застрояват "Столипиново "
- Г-н Чунчуков, на чие име е издадена заповедта за срутване на къщата на ъгъла на ул. „ Храбрец ” и „ Възход ”? Кои са нарушителите?

-Не мога да ви кажа. Това са персонални данни и по закон нямаме право да ги оповестяваме. Иначе ще заведат дело против нас. Като има средства, ще я премахнем. Издали сме доста заповеди за срутване на противозаконни постройки в „ Столипиново ”, само че премахването е комплициран и дълъг развой, а и нарушителите са хитри. Които имат пари, наемат юристи и апелират в съда. След това минава минимум една година, до момента в който излезе решение. Обикновено желаеме авансово осъществяване на заповедта, само че съдът отхвърля. Съдебните решения не всеки път са в наша изгода. Например бяхме издали заповеди за унищожаване на пет къщи, издигнати нелегално в един парцел. Собствениците ги апелираха. В резултат четирима съдии се произнесоха в наша изгода, а петият арбитър анулира заповедта.

- Колко са противозаконните здания в „ Столипиново ”?

-Хиляди са. 90 на 100 от къщите са изграждани преди време без никакви документи. Кварталът е застроен към 80-те години и по този начин си стои, с този противозаконен статут на жилищните и по този начин сме ги заварили. Къде е била тогава Общината? В „ Столипиново ” към този момент живеят близо 40 000 души. Във Войводиново са пет противозаконни къщи, при нас са хиляди. Как да ги съборим?

- Богаташките къщи са издигнати най-вече през последните 10-20 години. За тях не важи ли законът?

-До 2012 година противозаконното строителство беше в пълномощията на РДНСК и по-късно са ги трансферирали на Общината и районните кметства. Много от заповедите, които сме издали, са влезнали в действие и като има средства, ще ги изпълняваме.

- Как противозаконните къщи и търговски обекти се зареждат с ток и вода?

-По принцип не би трябвало да ги включват към мрежата, само че питайте EVN и ВиК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР