Неизвестни извършители разкопаха гроба на бившия висшестоящ офицер от Третия

...
Неизвестни извършители разкопаха гроба на бившия висшестоящ офицер от Третия
Коментари Харесай

Изровиха гроба на приближен на Хитлер

Неизвестни причинители разкопаха гроба на някогашния висшестоящ офицер от Третия райх Райнхард Хайдрих. Офицерът е основна фигура от времето на националсоциалистическа Германия. Той е част от елита на нацисткото ръководство и е бил непосредствен до Адолф Хитлер.

Умира през 1942 година след гърмеж от противотанкова мина, до момента в който се вози в лимузината си. Отговорност за атентата поемат чешки партизани, подготвени от английските служби, написа Би Би Си. Неговите остатъци са в гробище в централен Берлин. От полицията обясниха, че не са взети кости от заличения гроб, само че който и да е причинителят, е имал вътрешна информация за местонахождението му.

След края на Втората международна война се взима решение гробовете на видни нацистки фигури да не бъдат маркирани. Целта е последователи на идеологията да не трансформират погребалните места в място за поклонение. Освен това, оскверняването на гроб в Германия е закононарушение. Хайдрих е един от уредниците и идеолозите на т.нар „ Окончателно решение на еврейския въпрос”, довело до всеобщото изтребване на европейските евреи в концлагерите. След окупацията на Прага от нацистите, получава прякора " Касапинът от Прага ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР