Неизвестни граждани от няколко дни изсичат дървета в столичния квартал

...
Неизвестни граждани от няколко дни изсичат дървета в столичния квартал
Коментари Харесай

Вандали изсичат дървета в столичния кв. Люлин

Неизвестни жители от няколко дни изсичат дървета в столичния квартал " Люлин ". Живущите там са алармирали на Столичен инспекторат, а по случая работи и полицията.

Неизвестни са както лицата, по този начин и аргументите за този " зелен тероризъм ", както го назовават жителите на квартала. Те описват, че от 1 април на два пъти за една седмица се случва поетапно да се изрязват дървета. Извършителите завършват за 3-4 минути и по-късно изчезват.

Това е частен терен и е не получил позволение за каквото и да било деяние върху него, най-вероятно изрязването на дърветата е снимков материал за празен терен, с цел да може да се получи позволение за каквото и да било строителство, разяснява живуща.

Сигнализирани са всички органи. Кметът на общината още през вчерашния ден се е отзовал на сигналите. По думите му, тече следствие и има съответни версии, по които се работи.

" Тук преди към шест месеца е отказана виза за строителство точно под предлог на основния проектант, че има съществуваща растителност. Без да хвърляме някакви обвинявания авансово, се работи и по тази версия ", разяснява инж. Милко Младенов.

Още по-парадоксалното, съгласно живущите е, че притежателят на терена два часа слез изсичането на дърветата е подал тъжба в 9 Районно полицейско ръководство за противозаконна сеч в неговия парцел. Те не познават индивида, никой не знае кой е притежателят на парцела. Извършена е инспекция по собствеността и земята е възобновена по земеделския закон преди доста години, изясни кметът на Район " Люлин ".

Живущите по обща самодейност ще засадят нови дръвчета.

Репортер: Софи Цветкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР