Неизвестни до момента интернет сайтове с големи отстъпки, които често

...
Неизвестни до момента интернет сайтове с големи отстъпки, които често
Коментари Харесай

ГДБОП с предупреждение за Черния петък и предстоящите празници

Неизвестни досега интернет уеб сайтове с огромни отстъпки, които постоянно популяризират и разпространяват своята активност даже посредством Facebook, са най-честите клопки, на които стават жертва онлайн потребителите.

Друг главен белег на подправените уеб сайтове, които събират средствата ни е неотдавна записаната интернет страница. За историята на всеки уебсайт елементарно може да бъде направена инспекция от всеки посредством откритите източници на Интернет. Пример за подобен източник, в който може да ревизирате от по кое време съществува даден уебсайт е www.centralops.net.

Освен за скоро записаните уеб сайтове, предлагащи огромни отстъпки, потребителите на онлайн търговията би трябвало да внимават и за уеб сайтове, които продават имитации (т.нар. реплики) на международно известни предпазени търговски марки на дрехи, устройства, екипировка за зимните и други спортове и така нататък

“Кухите " уеб сайтове, които съставляват една “гола " интернет страница /липсва действителен търговец, склад, дейност/, която е рекламирана на доста места, имат много пай живот - за към месец, два. През този интервал за този тип страници киберпрестъпниците основават необятна рекламна акция - посредством банери в други уеб сайтове и реклами в обществени медии. Във фалшив уеб страницата нормално за високите отстъпки постоянно има поле с разяснение, че ниските цени се дължат на дългия интервал на доставка - над 40-50 дни. С това разяснение киберпрестъпниците вкарват в подвеждане и успокояват жертвите си. По този метод, откакто “кухата " страница събере финансовите средства от осъществените към нея “покупки " и рекламната й акция завърши, страницата бива изтрита и повече не може да бъде открита. Седмици по-късно пазарувалите в нея стартират да чакат приемането на “закупените " артикули и когато те не бъдат доставени схващат, че са станали жертва.

По статистика на профилирания отдел “Киберпрестъпност " при ГДБОП броят на лъжливите уеб сайтове нараства над 10 пъти преди огромни празници, каквито са и идните.

Финансовите средства за мнимите покупки на жертвите нормално постъпват в банкови сметки в Китай и други континенти, което мощно затруднява тяхното възобновяване. В тази връзка, от ГДБОП поучават, откакто бъде осъществена покупка, клиентите да ревизират къде тъкмо са получени техните средства и в случай че се усъмнят, да изискат канселиране на финансовата транзакция в рационалните за това периоди.

Фалшивите страници се построяват на няколко езика, както за по-висока меродавност, по този начин и за разширение обсега и размера на незаконната активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР