Неизвестен украински учен е разработил нов материал, който може да

...
Неизвестен украински учен е разработил нов материал, който може да
Коментари Харесай

Phantom Skin: Новоразработено украинско нанотехнологично „наметало“ може да крие войници от руските дронове

Неизвестен украински академик е създал нов материал, който може да крие топлинните следи на бойци и съоръжение от съветските дронове

Емил Василев преди 3 минути 6 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 10:58 | 04.10.2023

Мъж открадна 3000 литра гориво посредством Bluetooth на смарт телефона

ТелефониДаниел Десподов - 15:39 | 03.10.2023

Излезе описът със 120 смарт телефона на Xiaomi, Redmi и Poco, които ще получат MIUI 15

IT НовиниДаниел Десподов - 9:42 | 03.10.2023

Митичният основател на биткойна Сатоши Накамото разгласява първия си пост за миналите 5 години

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

„ Необходимостта е майка на всички изобретения “, както се споделя и тази сентенция в никакъв случай не е била по-точна, в сравнение с когато се ползва към военното съоръжение. Най-новият образец за това е „ покривало “, създадено от украински академик, за да помогне за отбраната на украинците от съветските дронове. Както оповестява inews, новото покривало, наречено „ Phantom Skin “ е създадено от гражданин на Буча в отговор на, както оповестява inews, известието за кръвопролитие от страна на съветските сили в града.

Изобретателят е поискал да остане неизвестен, само че се твърди, че новото му „ покривало “ към този момент е на украинската фронтова линия, като оказва помощ да се прикриват топлинните следи на бойците и оборудването. То е направено от черен пластифициран материал, като външната му текстура се оприличава на брезент. „ Наметалото “ може да предотврати излъчването на топлинни сигнали от хора или военно съоръжение, като ги прави невидими за инфрачервените или топлинните датчици на съветските дронове.

Войниците могат дейно да избегнат засичането от датчиците на дроновете, като се покрият или скрият в скривалище, покрито от „ наметалото “. При продължаващото всеобщо разполагане на безпилотни летателни апарати и от двете страни на войната, опцията да се „ скриеш на видно място “ предлага голямо преимущество.

Точният състав на „ наметалото “ е загадка, само че е известно, че то съдържа нанотехнологични съединения, в това число графен, който има свойства да маскира или всмуква топлинни сигнали.

Неназованият откривател на „ наметалото “ не е работил независимо, като за създаването му е помогнала украинската военнотехнологична компания Spets Techno Expert (STE).

Миналия месец „ Phantom Skin “ беше показан на събитието Defence and Security Equipment International (DSEI) в Лондон.

Нарастващ интернационален интерес към Phantom Skin

Според inews STE не е коментирала дали е получила поръчки за „ Phantom Skin “ или за други оръжейни системи, показани на DSEI. Въпреки това, като се има поради тактическата полза на сходна технология в полеви условия, военните сили по света евентуално най-малко я изследват.

„ Войната с Русия възражда нещо в украинското ДНК, когато става въпрос за нововъведения във военната сфера. Ако можеш да прикачиш етикет с надпис „ потвърдено взривява съветски военни кораби “ или „ камуфлаж против кремълски дронове “ към нещата, тогава те ще привлекат интерес на интернационалния пазар. За Украйна нашествието е покруса, само че за нейния защитителен бранш тя е и празник. “

обясни представител на STE пред inews
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР