Неизвестен разработчик е създал свой аналог на AI-чатбота ChatGPT, който

...
Неизвестен разработчик е създал свой аналог на AI-чатбота ChatGPT, който
Коментари Харесай

Подобно на ChatGPT, но без етични граници и ограничения – стартира хакерският AI-бот WormGPT

Неизвестен разработчик е основал собствен аналог на AI-чатбота ChatGPT, който за разлика от оригинала е фокусиран върху работата от другата страна на закона: чатботът WormGPT е предопределен да оказва помощ на киберпрестъпниците.

WormGPT се роди през март и едвам през юни разработчикът стартира да продава достъп до платформата на известен хакерски конгрес. За разлика от уважавания ChatGPT или Гугъл Bard, хакерският чатбот няма никакви ограничавания, които да му пречат да дава отговор на всевъзможни, даже и свързани с противозаконни действия, въпроси. В поддръжка на тези думи, разработчикът даде екранни фотоси, показващи, че можете да поискате от WormGPT да напише злоумишлен програмен продукт на езика Python и да получите от него препоръки за образуване на хакерска атака. Сравнително остарелият огромен езиков модел GPT-J с отворен код от 2021 година беше употребен като платформа за основаване на чатбота. Тя беше подготвена на материали, свързани с създаването на злотворен програмен продукт, и по този начин се роди WormGPT.

Експертите от компанията за киберсигурност SlashNext изпробваха WormGPT и в отговор на тяхното искане чатботът сътвори фишинг-имейл, с цел да компрометира корпоративния имейл, който беше безапелационен и включваше гениални стратегически ходове за сполучливо довеждане докрай на офанзивата.

Разработчикът е оценил достъпа до WormGPT на €60 на месец или €550 на година. Продуктът към момента може да е надалеч от съвършенството: един от купувачите се оплака от ниската продуктивност на платформата. Но по един или различен метод това е явен знак, че генеративният изкуствен интелект може да се трансформира в оръжие в ръцете на киберпрестъпниците. И с времето тези технологии ще се усъвършенстват.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР