Неизвестен милионер, спечелил цяло състояние от биткойни, реши да подари

...
Неизвестен милионер, спечелил цяло състояние от биткойни, реши да подари
Коментари Харесай

Анонимен биткойн милионер започна да раздава солидни финансови суми

Неизвестен милионер, спечелил цяло положение от биткойни, реши да подари забележителна сума на благотворителните организации.
Gizmodo заяви, че че за тази цел той е основал специфичния фонд Pineapple Fund (“Ананасов фонд”). Целта е за щедрост да бъдат раздадени $86 милиона, получени от растежа в курса на най-популярната криптовалута.

“Преди време, още когато биткойнът едвам изгряваше, видях вероятността в децентрализираните пари и реши да стартира да се занимавам с рандеман, покупка и продажба на цифрова валута. След години от биткойните получих облага, превъзхождаща всичките ми упования и стана по този начин, че разполагах с доста повече средства, в сравнение с мога да изхарча. Какво бихте създали, в случай че имате толкоз пари, че не можете да ги изхарчите? Реших по-голямата част от тези средства да дам за благотворителност”.

Основателят на Pineapple Fund твърди, че избира да остане неизвестен, тъй като фондът не е основан за гласност. Всяка благотворителна организация може да подаде молба за приемане на помощ, само че ще бъдат желани записаните некомерсиални организации. Новата фондация няма да се занимава с помощи за частни лица.

Милионерът към този момент е оказал помощ на осем разнообразни организации с обща сума към $6,5 милиона. Финансирани са he Water Project (вода за пиянство в неподходящи места), Watsi (здравеопазване в сложни райони), BitGive и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР