Неизвестен мъж разпръсна позиви с антибългарска насоченост пред Президентството, броени

...
Неизвестен мъж разпръсна позиви с антибългарска насоченост пред Президентството, броени
Коментари Харесай

Грозна антибългарска провокация преди началото на КСНС

Неизвестен мъж разпръсна позиви с антибългарска устременост пред Президентството, броени часове преди започването на Консултативния съвет по национална сигурност за евроинтеграцията на районен съд Македония, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На листовете хартия е напечатано: „ В Македония няма българи, а единствено македонци. Македония. И в Пиринска Македония е по този начин “. Нарушителят на публичния ред е арестуван от полицейската защита на „ Дондуков 2 “ за определяне на самоличността му.
България препотвърди в Брюксел позицията си за районен съд Македония
На провелия се в Брюксел Съвет „ Общи въпроси “ България препотвърди позицията си по отношение на началото на договарянията за присъеди...
Прочети повече
Припомняме, че през днешния ден следобед при президента Румен Радев ще се организира съвещание на КСНС с ръководителите на парламентарно показаните политически сили. Темата е „ Интегриране на Западните Балкани в Европейски Съюз. Роля на Република България в разширението на Европейски Съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания ".

Само преди дни президентът изрично акцентира, че  " правата на македонските българи, основаването на условия за тяхното пълноценно включване в публичния, в политическия, в културния живот на страната е въпрос от изключителна значимост за България ".

Позицията на България за нуждата от гаранции за правата на българите в районен съд Македония остава непроменена. Това удостовери в края на предходната седмица и Димитър Гърдев от " ИТН ". „ Няма никаква смяна и никакви терзания в обединението по тематиката за Република Северна Македония. Коалицията гледа в една посока по тематиката за Северна Македония “, съобщи тогава той.

Същевременно обаче има голям брой сигнали, че нашата съседка влага големи средства в агитация и клеветниеска акция пред западните ни сътрудници, както и в свободно пояснение на изразените от българските политици позиции. Правителството на Заев, да вземем за пример, отпусна близо 30 млн. евро за лобиране в Европа и Съединени американски щати за приемане на дата за започване на договарянията през декември 2021 година
Над 70% от българите държат на изрично разрешаване на разногласието с районен съд Македония
Над 70% от българите считат за по-важно уреждането на връзките сред районен съд Македония и България, в сравнение с пътя на Скопиe към Европейск...
Прочети повече
Следващата седмица, на 18 януари, следва посещаване на българският министър председател Кирил Петков в Скопие, където ще се срещне с Димитър Ковачевски, който наследи Зоран Заев в края на предходната година. Очакванията са това да означи ново начало в развиването на двустранните връзки сред двете ни страни и да очертае стъпките за решение на отворените двустранни въпроси.

 

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР