Неизвестен летовник опъна палатката си буквално във вътрешността на уникалната

...
Неизвестен летовник опъна палатката си буквално във вътрешността на уникалната
Коментари Харесай

Безобразие! Къмпингуващ опъна палатка директно в защитената крепост Акра край Черноморец

Неизвестен курортист опъна палатката си безусловно навътре в неповторимата византийска цитадела на нос Акра! Това заяви " Флагман ", базирайки се на свои читатели, станали очевидци на безумната безочливост. 

Защитената антична сграда в предишното се е употребила за наблюдателница, а сега е считана за една от най-важните археологически находки за Черноморец.

„ Това е неуместно! Туристи вършат фотоси и се забавляват. Станахме за смях пред тях и пред нас самите! Не мога да си обясня по какъв начин е допустимо някой да прояви такава... не знам по какъв начин да го нарека. Наглост ли е, нелепост ли е? Това да не е някои долнокачествен къмпинг?! Тук става въпрос за националното благосъстояние на страната ни. Никой не би опънал палатка в някой палат в Германия, да вземем за пример, без да остане ненаказан “, разяснява нашият четец, който бе меко казано засегнат от постъпката на въпросния „ къмпингуващ “.



Припомняме, че крепостта Акра, ситуирана на нос Акин е ранновизантийска сграда, която има извънредно значение за арехологията в България. След изследване, извършено в региона през 2012 година, бяха открити остатъци от град, 2/3 от които са ситуирани на сушата, а останалата част – под вода. Около крепостта археолозите откриха и голям брой украшения, керамика, предмети, направени от стъкло и монети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР