Неизвестен извършител разпръсква различни видове отрова - за мишки или

...
Неизвестен извършител разпръсква различни видове отрова - за мишки или
Коментари Харесай

Кой трови бездомните кучета? Борисов и Фандъкова нали решиха проблема?

Неизвестен причинител разпръсква разнообразни типове отрова - за мишки или антифриз, и убива кучета, изведени от стопаните си на разходка. Инциденти са се случвали в редица паркове в града, заяви Нова тв за случаи на отрова в квартал „ Разсадника ".

Покрай уличните кучета обаче страдат и домашните любимци. Един от стопаните, чието куче гълтам рисково вещество, описа пред камерата на „ Здравей, България”, че отровата изглеждала по доста чудноват метод. Тя била разпределена на цилиндрични купчинки, върху които имало червени кръстове. Намирали се на метри от детска площадка.

Някои от стопаните признават, че се опасяват освен за домашните си любимци, а и за децата си. Причината – дребните момченца и момиченца постоянно бъркали в устата на домашните кучета. Но признаха, че това се прави поради уличните песове, които нервират доста хора.

Съветът на специалистите е с изключение на сигнал на 112, хората да подават и тъжби в полицията.

Пропускаме ли обаче обстоятелството, че тези дейности на отровителя или отровителите са против тоталното безхаберие на Столична община и по-конкретно на Борисов, който още като претендент за кмет се среща със бранители на животните и им сподели, че ги мислел за луди, само че те изненадващо се оказали естествени хора и за всичко били отговорни медиите?

Похвали ли се по-късно той, че е решил казусът с уличните кучета?

Приемникът му - Йорданка Фандъкова от години мълчи по тематиката, само че и медиите стопираха да я питат за какво по улиците не престават да тичат глутници улични кучета и да плашат и нервират жителите?

Как Столична община един път вечно ще реши този наболял от години проблем? Защото е видно, че някой е взел нещата в свои ръце, тъй като е ясно, че на институциите не им пука, до момента в който нечие дете не бъде изядено.

Само че около уличните кучета страдат и домашните любимци и децата. Как ще отговори на това Фандъкова? Защото топката е в нея в този момент.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР