Неизвестен е хвърлил бутилка със запалителна течност по най-новия варненски

...
Неизвестен е хвърлил бутилка със запалителна течност по най-новия варненски
Коментари Харесай

Мъж хвърли коктейл Молотов по храм във Варна

Неизвестен е хвърлил бутилка със запалителна течност по най-новия варненски храм “ " Св. Прокопий Варненски ". Инцидентът е станал малко след 2 часа предходната нощ. Няма съществени вреди по църквата, полицията работи по случая. Камера за видеонаблюдение е снимала подпалвача, оповестяват от Българска национална телевизия.

Камерите за видеонаблюдение на прилежащ до църквата обект са снимали мъж, облечен в черно, който носи в ръцете си бутилка. Той хвърля коктейл " Молотов " през оградата на църквата. По данни на полицията подпалвачът се е целил във вратата на храма, която е от дърво, с цел да провокира пожар. Всичко това се случва малко след 2 часа през нощта.

“Единственото позитивно е, че тази примес е попаднала не където би трябвало, съгласно визията на причинителя, и няма действителни тежки последици от това ", разяснява митрополит Йоан.

" На място неотложно са изпратени патрули на Първо районно-Варна, не са открили причинителя на действието. Бутилка със запалителна течност е хвърлена по фасадата, повредени са плочката на храма и е опушена ", сподели основен контрольор Даниел Михов - шеф на бранш " Криминална полиция " в РПУ-Варна.

От полицията ревизират и видеозаписите на всички останали камери в региона на случая, с цел да се откри по-бързо самоличността на подпалвача.

" Камерите са снимали индивида. Съответно нашите органи полицейски са известени. И тъй като този човек се е подготвял за това, мислил го е и го е сторил, без значение какъв е резултатът, нашият непретенциозен съвет е - този човек, в случай че ни слуша сега, да прояви своята неустрашимост в правенето на нещо положително ", съобщи митрополит Йоан.

Според митрополит Йоан този случай не е първото посягане против храм във Варна. Последният подобен случай е със запалена гума в двора на Митрополията наоколо до Катедралния храм “Успение Богородично ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР