Неизплатените възнаграждения на работници у нас за първото полугодие на

...
Неизплатените възнаграждения на работници у нас за първото полугодие на
Коментари Харесай

Заплати за 15 милиона лева не са изплатени за първото полугодие на 2018-а

Неизплатените хонорари на служащи у нас за първото полугодие на 2018-а са 15,1 милиона лв.. Това сочат данните на Главна ревизия по труда.
Сумата е с 3 млн. лева по-малко по отношение на същия интервал на 2017 година
Бум на неизплатени заплати е имало в годините на икономическа рецесия, като тогава те са достигали до 100 млн. лева Същевременно след намесата на Инспекцията по труда изплатените хонорари са се нараснали с 2,3 млн. лева и са достигнали 12,4 млн. лева Предприятия, които са се намирали в моментна обстановка на усложнение, само че са имали вероятност са теглили заем, с цел да прекратят забавянията, изясняват от инспекцията. Друга част са оповестили неплатежоспособност. За 26 от компаниите пък Агенцията е инициирала разкриване на произвеждане по неплатежоспособност, предава " Монитор " .
Освен това за първите 6 месеца на годината инспекторите са направили 22 091 инспекции в 18 138 предприятия. Работодатели най-често нарушавали изискванията, свързани с сигурността и здравето, както и трудовите правни отношения. Установени са 95 165 нарушавания, а сумата на влезлите в действие наказателни постановления е 8 млн. лева
Злополуките в обичайно най-рисковия бранш строителство пък са намалели. Въпреки това всеки пети публикуван от контролните органи на Агенцията акт е бил за проблем на строителен обект. 50% от тях са за безвредни и здравословни условия на труд. Падането от височина и удар от електрически ток са едни от най-честите аргументи за трудови злополуки, довели до гибел на потърпевшите служащи в сектора. С съдбовен край са приключили единствено 3 случая. Необезопасяването на асансьорни шахти, стълбищни площадки, тераси и прозорци също е измежду главните аргументи за огромен брой от случаите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР