Неизбежно е придобиване на - самолетите не са само въздухоплавателно

...
Неизбежно е придобиване на - самолетите не са само въздухоплавателно
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Изтребителите не са само летателно средство

Неизбежно е придобиване на - самолетите не са единствено въздухоплавателно средство . Това е цялостна система, която би трябвало да служи и за целеуказване, и за разузнаване и да подава информация към всички други типове въоръжени сили.

Това е във всички страни, членки на НАТО и на Европейски Съюз, ние би трябвало да реализираме тази дарба и в България. Неизбежно е. Това сподели пред БГНЕС Йордан Божилов, ръководител на Софийски конгрес за сигурност.

Придобиването (на още 8 изтребителя Ф-16 - б.р.) ще става последователно, контракт може да бъде подписан и в този момент. Имаме към този момент благоприятни условия и за разсрочено заплащане. Не мисля, че би трябвало да поддържаме доста дълго време две системи - Ф-16 и МиГ 29 в употреба .
 Каракачанов не се ангажира със периоди за вторите Ф-16
Каракачанов не се ангажира със периоди за вторите Ф-16

При " зашеметяващо добра " оферта диалозите можело да стартират незабавно

Възможността съветските изтребители МиГ-29 да бъдат употребени до 2030 година е срокът на техния летателен запас, само че те имат и дефекти. Основният минус е несъответственост със средствата на армиите на НАТО и на всички страни, които са към нас.

Максимално бързо би трябвало да се изведе (руският изтребител МиГ-29), самолетите не са единствено средство за хвърчене. Колкото по-бързо придобием другите функционалности, толкоз по-надеждна и ефикасна ще бъде нашата защита , сподели Божилов.
 Шефът на Военновъздушни сили: Да премислим преди да купим още 8 изтребителя Ф-16
Шефът на Военновъздушни сили: Да премислим преди да купим още 8 изтребителя Ф-16

" Позицията на Мечо Пух не постоянно дава добър резултат "

Според него пандемията ще се отрази отрицателно на модернизацията на армията

" Най-вече пренасочване на по-големи средства към стопанската система, към обществени действия , естествено - опазването на здравето. Това е първият може би най-съществен аспект. Другото, коства ми се, че самите европейски компании, които вземат участие в търговете за рационализация също ще изпитват избрани компликации. Тази година доста от фабриките бяха затворени във Франция, в Италия, в Германия, тъй че ще има отражение ", уточни той.

Очакваме да излязат прогнозите на министерството на финансите (МФ) и да има полемика по тематиката. Сегашната обстановка, в случай че се задържи, може и да не засегне това дълготрайна стратегия и политика за увеличение на средствата, добави Божилов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР