Неизбежна е намесата на държавата в бизнеса на бензиностанциите. Държавата

...
Неизбежна е намесата на държавата в бизнеса на бензиностанциите. Държавата
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Неизбежна е намесата на държавата в бизнеса на бензиностанциите

Неизбежна е намесата на страната в бизнеса на бензиностанциите. Държавата ще бъде предвидим сътрудник. Не е правилно, че страната не може да ръководи. Всеки, който е бил некоректен, обаче би трябвало да се тормози.
Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов пред Българска национална телевизия. Коментарът му е във връзка основаването на държавни бензиностанции.

" Държавните бензиностанции ще бъдат комерсиално сдружение, което ще построи своя модел, ще дефинира своите точки и ще работи по този начин, че да е явен е образец за това по какъв начин се образуват цените, каква е конкуренцията. ", сподели още той.

" Това за бензиностанциите интересува хората, тъй като те са привикнали да виждат държавното и желаят държавното. Тук значимото е данъчните хранилища. През тези данъчни хранилища могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от разнообразни места носят гориво, толкоз ще имаме по-добри цени, толкоз ще имаме и по-добро качество на горивото. ", дъпълни министърът.

Пада цената на горивото – това идва при нас след 14 – 15 дни, само че когато тя се вдигне – това се случва незабавно в България, разяснява Караниколов и разкри, че по тематиката с държавните бензиностанции ще се срещне с Веселин Марешки.

От бензиностанциите, от горивото се интересуват жителите, подсети министърът и разясни, че колкото повече играчи се включат, ще е толкоз по-добре.

Във връзка с ДДС-то за заведения за хранене и туризъм от 9%, Емил Караниколов съобщи, че министърът на финансите и на стопанската система гледа постоянно всички браншове.

„ Работата на всички финансови министри е да пази държавния запас. Негова работа е да има повече доходи и по-малко разноски “, сподели той. Въпреки всичко поддържа концепцията за ДДС-то и разясни, че точно заведения за хранене и туризъм са най– потърпевши поради COVID-19. „ Не очаквайте обаче, че цените ще паднат “, съобщи министърът и добави: „ Нека да забележим дали тази мярка ще помогне “.

Относно какво се случва в този момент, Емил Караниколов съобщи, че няма да каже неговото мнение, а това на Европейската комисия и подсети, че сега към 15% от бизнеса в страната е банкрутирал. По думите му, съгласно Европейска комисия България е влезнала доста добре в пандемията от COVID-19 и най – евентуално по този начин и ще излезе.

На въпросът ще има ли лято, Емил Караниколов прикани: „ Изберете това лято България “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР