Неидентифицирани въоръжени лица са отнели живота на члена на еквадорското

...
Неидентифицирани въоръжени лица са отнели живота на члена на еквадорското
Коментари Харесай

Още един политически лидер е убит в Еквадор

Неидентифицирани въоръжени лица са лишили живота на члена на еквадорското опозиционно придвижване " Гражданска гражданска война “ Педро Брионес. Покушението е осъществено в провинция Есмералдас, разгласи кандидат-президентът на партията Луис Гонсалес.

" Еквадор минава през най-кървавия интервал в своята история. Изразявам своята взаимност със фамилията на Педро Брионес, който стана жертва на вълната от принуждение “, написа Гонсалес в обществената мрежа X (бившата Twitter).

Гонсалес упрекна настоящето държавно управление, че утежнява обстановката със сигурността в Еквадор.

По предварителни данни Брионес е бил погубен от членове на тайфа, която го е изнудвала за пари. Полицията ревизира дали политикът не е получавал закани по други аргументи.

Еквадорците отиват до урните в неделя, с цел да гласоподават на предварителни президентски избори, откакто отиващият си президент Гилермо Ласо разпусна законодателния орган през май заради конституционна прищявка, с цел да избегне импийчмънт.

Гласуването обаче ще се организира на фона на високи равнища на престъпност в южноамериканската страна, с възходящи случаи на принуждение и убийства в градовете и в пандизите, за които Ласо неведнъж е упреквал банди за трафик на опиати.

Процентът на убийствата в Еквадор скочи след пандемията от ковид, а пандизите в страната също постоянно са сцена на смъртоносни протести.

Ситуацията накара Ласо да разгласи поредност от изключителни положения, като президентът също легализира потреблението на огнестрелни оръжия за цивилен цели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР