Неидентифицирани хакери успяха да се доберат до имената и мобилните

...
Неидентифицирани хакери успяха да се доберат до имената и мобилните
Коментари Харесай

Скандал в Швейцария: Откраднаха лични данни на хиляди полицаи

Неидентифицирани хакери съумяха да се доберат до имената и мобилните телефонни номера на 2800 чиновници на кантоналната полиция в Берн, Швейцария, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Слабо място в сигурността на приложение, употребявано от всички полицейски чиновници на техните смарт телефони, е дало на хакерите достъп до тези данни, изясни нощес полицейската говорителка Флурина Шенк.

" Имаше приключване на данни, т.е. имената и телефонните номера на чиновници, които имат мобилни телефони, т.е. на всички ", сподели тя пред публичната телевизия Ес Ер Еф (SRF).

Засега няма данни изтеклата информация да е била публикувана по-широко, считат управляващите.

На 21 юли Националният център за киберсигурност (NCSC) осведоми бернската полиция за пробива в сигурността на приложението „ МобайлАйрън “ („ MobileIron), само че макар че казусът беше бързо позволен, информацията към този момент беше изтекла.

„ МобайлАйрън “ е приложение, необятно употребявано в доста страни. То разрешава на чиновниците на компания или администрация да се свързват при обезпечена сигурност посредством мобилните си устройства със сървърите на работодателя.

Бернската полиция споделя, че няма визия кои са причинителите на кражбата на данни, само че е почнала наказателно произвеждане, оповестява още Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР