Неидентифициран самолет е нанесъл удар по военна база близо до

...
Неидентифициран самолет е нанесъл удар по военна база близо до
Коментари Харесай

Неидентифициран самолет удари база на подкрепяна от Иран милиция в Ирак

Неидентифициран аероплан е нанесъл удар по военна база покрай летище западно от иракската провинция Анбар. Това заяви ливанската телевизия " Ал Маядин ", базирайки се на иракски източници.

Източниците прибавят, че военната база обслужва подкрепяна от Иран милиция. Не се оповестява за жертви при хипотетичния удар.

В сряда вечерта безпилотни самолети нападнаха компания от бойци на подкрепяните от Иран Народни мобилизационни сили покрай границата с Ирак.

Арабската версия на Sky News цитира източник от иракските сили за сигурност, който декларирал, че при нападението са били убити петима души, а още деветима са били ранени.

Атаката е била ориентирана против милиции, които са работили наоколо до сирийския град Ал Букамал.

След офанзивата бойците се разпръснали, с цел да избегнат още набези, добавил източникът; те също по този начин преместили муниции на скришни места, с цел да затруднят поразяването им от въздуха.

Това е третият път в границите на две седмици, в който обекти, ръководени от шиитски милиции, са атакувани в този регион. Миналия понеделник имаше известия за удар против оръжейни хранилища, ръководени от милиции, свързани с Иран. Иракската телевизия " Афак " уточни Израел като причинител на офанзивата, а Сирийският център за наблюдаване на човешките права посочи, че са починали 10 бойци, подкрепяни от Иран.

Наскоро Израел беше упрекнат в осъществяването на серия от удари в Ирак - някои от тях в западната част на страната, покрай сирийската граница. Ударите бяха ориентирани против подкрепяни от Иран шиитски милиции и техни конвои, които са контрабандирали оръжия в региона. Въпреки че Израел не удостовери, че е направил ударите, израелският министър председател Бенямин Нетаняху на няколко пъти загатна, че Израел няма да се поколебае да разшири границите на битката против Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР