Неидентифициран обект беше свален над северна Канада в събота, отбелязвайки

...
Неидентифициран обект беше свален над северна Канада в събота, отбелязвайки
Коментари Харесай

САЩ свалиха три подозрителни обекта в небето над Америка за седмица

Неидентифициран обект беше свален над северна Канада в събота, отбелязвайки третия случай в рамките на една седмица , в който американски изтребители смъкват обекти във въздушното пространство на Северна Америка, осведоми СиЕнЕн.

Ден по-рано неидентифициран обект беше свален във въздушното пространство на Аляска от американски F-22, а предишния уикенд китайски балон за наблюдаване беше свален от F-22 край крайбрежията на Южна Каролина.

Към този миг няма индикации, че неидентифицираните обекти имат някаква връзка с китайския балон за наблюдаване, само че наподобява, че чиновниците по националната сигурност на целия континент остават на ръба. Въздушното пространство беше затворено за малко над Монтана, преди бързо да бъде отворено още веднъж в събота вечерта, откакто радарна особеност накара аероплан да изследва, преди да бъде обещано цялостно позволение.

Неидентифицираният обект, който беше свален в канадското въздушно пространство, е бил наблюдаван от петък вечерта, съгласно изказване на представителя на Пентагона Бриг. Ген. Патрик Райдър. Обектът беше открит от Северноамериканското командване за аерокосмическа защита (NORAD) и два изтребителя F-22 от взаимната база Елемендорф-Ричардсън, Аляска, бяха изпратени да следят обекта благодарение на Националната въздушна армия на Аляска.
 Трюдо: Обект над Северна Канада е свален
Трюдо: Обект над Северна Канада е свален

За акцията е известен Белия дом

Обектът наподобява е цилиндричен, по-малък от китайския балон за наблюдаване, който беше свален преди този момент, сподели канадският министър на защитата Анита Ананд на конференция в събота. Мониторингът продължи, когато обектът мина в канадското въздушно пространство, като канадските самолети CF-18 и CP-140 се причислиха към групировката, с цел да оценят в допълнение обекта, се споделя още в изказването на Райдър.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и канадският министър председател Джъстин Трюдо са одобрили свалянето на обекта в събота, съгласно изказване на Белия дом.

Президентът Байдън упълномощи американски изтребители, назначени на NORAD, да проведат интервенцията и американски F-22 смъкна обекта на канадска територия в тясна съгласуваност с канадските управляващи ", се споделя в изказването на Белия дом. Лидерите разискаха смисъла на възобновяване на обекта, с цел да се дефинират повече детайлности за неговата цел или генезис.

Обектът беше свален с ракета AIM-9X от американски F-22 - същата ракета и аероплан, които смъкнаха неидентифициран обект в петък и китайския балон за наблюдаване на 4 февруари. Обектът е летял на височина от почти 40 000 фута , нелегално е навлязъл във въздушното пространство на Канада и е представлявал рационална опасност за сигурността на гражданския полет. Обектът беше свален на към 100 благи от канадско-американската граница над канадска територия в централен Юкон.
 Съединени американски щати свалили недоверчив обект, летял над Аляска
Съединени американски щати свалили недоверчив обект, летял над Аляска

Все още не го свързват с никоя страна

По думите на Райдър до момента в който канадските управляващи организират интервенции по възобновяване, ФБР ще работи в тясно съдействие с Кралската канадска конна полиция.

Сваленият в събота неиндетифициран обект бе третия в границите на седмица.

Пилотите дадоха разнообразни разкази за това, което са забелязали, откакто са се доближили до обекта. Някои водачи споделиха, че обекта пречи на техните датчици, само че други настояват, че не са изпитали това.

Обектът летеше на 40 000 фута, което го правеше риск за цивилния трафик. Това го отличаваше от китайския балон за наблюдаване, който пътуваше " доста над комерсиалния въздушен трафик ", сподели тогава Райдър.

Китайският балон беше свален край крайбрежията на Южна Каролина предходната събота, откакто пътуваше през Съединени американски щати. Представители на администрацията на Байдън оповестиха, че това съставлява малко събиране на разследваща информация и боен риск. Той обаче съставлява риск за хората и имуществото на земята, в случай че бъде свален, защото чиновници споделиха, че е висок почти 200 фута и потребният товар тежи повече от няколко хиляди паунда.

Американските военни към момента работят за добиване на парчета от балона на океанското дъно.
 Съединени американски щати смъкнаха шпионския китайски балон
Съединени американски щати смъкнаха шпионския китайски балон

Решението е на властите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР