Нехама Ривлин страдаше от години от фиброза на белите дробове,

...
Нехама Ривлин страдаше от години от фиброза на белите дробове,
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжно. Отиде Си Съпругата На Израелския Президент

Нехама Ривлин страдаше от години от фиброза на белите дробове, което постановяваше непрекъснато да бъде обвързвана с кислороден уред, в това число когато се появяваше на обществени събития със брачна половинка си, отбелязва ДПА.

" Съпругата ми Сара и аз, както и всички жители на Израел, показваме дълбока горест от кончината на брачната половинка на президента Нехама Ривлин ", съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху. " Всички се молихме за оздравяването й при последните й проблеми, с които тя се бори самоуверено. Изказваме нашите сърдечни съболезнования на президента и цялото му семейство ", добави Нетаняху.

Длъжността на израелския президент е най-вече церемониална. Нехама Ривлин беше известна първа дама, настойничка на изкуствата, околната среда и децата със специфични потребности.

Родом от земеделска общественост в централен Израел, дете на емигрирали от Украйна евреи, Нехама се омъжва за Реувен Ривлин през 1971 година и е негов приближен консултант през цялата му политическа кариера. Двамата имат три деца и седем внуци.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР