Неграмотните хора нямат бъдеще. Само образованите и напредничавите хора ще

...
Неграмотните хора нямат бъдеще. Само образованите и напредничавите хора ще
Коментари Харесай

Йотова: Само грамотните и напредничавите хора ще изградят модерна България

„ Неграмотните хора нямат бъдеще. Само образованите и напредничавите хора ще изградят съвременна и просперираща България. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри първия образователен ден в Първо главно учебно заведение „ Васил Левски “ в град Костинброд.


„ Днес една от най-големите ни задания е да накараме децата да дойдат в учебно заведение, да ги притеглим към познанието в това свръхинформирано време. Няма технология, която да размени учителите. Защото с изключение на знанията, те ни учат на добродетели, учат ни да бъдем положителни хора. Те раждат персони “, съобщи в приветствието си вицепрезидентът.

Илияна Йотова настоя да се върне достойното място на учителя в обществото по този начин, както повеляват българските обичаи. „ Мисълта ни за вас не би трябвало да е единствено по празници, когато с букет в ръка показваме своето почитание. Или предизборно – с обещания за повече средства за обучение и повече авторитет за специалността. Мисълта на страна и общество би трябвало да е в делниците, където са вашите проблеми “, посочи вицепрезидентът.

„ Да подадем ръка на българското обучение, на българските учители. Заедно да изкореним страшната болест – експанзията сред децата ни, да ги възпитаваме в обич, в почитание и предпочитание да опознават и схващат другия. “ С тези думи вицепрезидентът Йотова се обърна към родителите.

Илияна Йотова показа вълнението на първокласниците от първите стъпки в класната стая. „ Днес те са плахи, само че с времето ще стават все по-смели. В учебно заведение ще срещнете нови другари, дружно с вашите учители страница след страница ще отваряте огромната книга на познанието “, означи вицепрезидентът.

На учениците Илияна Йотова пожела да бъдат здрави, прилежни и упорити. „ Не се опасявайте да имате мнение и да го отстоявате даже когато не срещате поддръжка. Това е вашето мнение и то значи доста “, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова приключи словото си с думите: „ Вашият патрон Васил Левски имаше един блян – свободна и самостоятелна България. Пожелавам на всички да бъдете свободни и самостоятелни в мисленето и фантазиите си! “

През новата образователна година Първо главно учебно заведение „ Васил Левски “ ще означи 165 години от основаването си. От тази година в школото ще се учи маджарски език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР