Неговото присъствие в живота ви се усеща още щом отворите

...
Неговото присъствие в живота ви се усеща още щом отворите
Коментари Харесай

Как да тълкуваме поведението на кучето

Неговото наличие в живота ви се усеща още щом отворите очи заран. Кучето може да промени изцяло всекидневието ви, да ви накара да забравите проблемите и да бързате да се приберете, тъй като някой ви чака у дома.

Радостта на домашния любим ви залива от вратата – това е нещо, поради което си коства да се усмихнете!

Четириногият ви другар, обаче, приказва на собствен личен език и с цел да разберете какво желае да ви каже, не ви остава друго, с изключение на да съдите по дейностите и държанието му.

Как да тълкуваме езика на тялото на кучето? Вижте в идващите редове какво споделя кучето!

Разходка

Сигурно сте забелязали, че когато се приготвяте да изведете любимеца си на разходка, той инстинктивно стартира да се радва, да подскача, да лае, даже може самичък да донесе мотива си. Това се случва, тъй като кучето доста добре схваща какво следва. Четириногите имат дарба, посредством която с времето запомнят и асоциират дадена дума с избран предмет или деяние. В случая кучето е научило, че когато го подканите с изречение, включващо думата разходка, следва нещо, което то доста обича. Така че дано това държание на кучето не ви изненадва.

Прозяване

 Следете езика на тялото на кучето

Както хората се заразяват един различен с прозявки, тъкмо по същия метод, щом вие се прозявате, кучето също прихваща това деяние. На подсъзнателно равнище, това значи, че животното е лоялно и съпричастно към вас. Освен прозяването, кучетата реагират по съответния метод при рев на дете или бебе, както и когато стопанинът им е сърдит. Те усещат неговите страсти и ги възпроизвеждат буквално.

Прегръдка

Гушкането е метод на изложение на обичта и в тази ситуация, кой не е задушавал сладкия си четириног другар от обятия. Сигурно сте забелязали, че първосигналната реакция на животното е превръщане встрани. Обикновено, кучетата се извръщат, когато нещо не им е прелестно. Ако и те изпитват любов и обвързаност към вас, по-вероятно е да отвърнат на прегръдката с такава. Някои животни, обаче, не обичат да бъдат прегръщани от непознати и това е техният метод да го покажат.

Поглед

Когато кучето ви гледа упорито и дълготрайно в очите, това би могло да значи много неща. Разбира се, първо, че несъмнено желае нещо. Освен това, изпитателният взор може да значи, че приятелчето ви изследва и възприема деликатно вашето прочувствено държание – в случай че му се усмихнете, потупате го по главата, погалите го окуражително или му кажете богатства дума. Това, че ви гледа в очите значи, че ви учи. Това подсказва езикът на тялото на кучето.

Душене

 Куче

За кучето, обонянието е нещо като вътрешен глас и метод да опознаят територията. Миризмата може да им каже доста. Това е техният метод да опознаят вас, вашите другари, непознати хора, други животни и места, на които го водите. Душенето е тип изследователско държание на кучетата.

Уплаха

Когато са уплашени, кучетата не постоянно бягат. По-вероятно е да се скрият зад вас, в случай че сте в близост. Те са сигурни, че ще ги предпазите и търсят отбрана.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР