Неговото правителство на малцинството се оказа на ръба на разпадането,

...
Неговото правителство на малцинството се оказа на ръба на разпадането,
Коментари Харесай

Словенският премиер подаде оставка, иска предсрочни избори

Неговото държавно управление на малцинството се оказа на ръба на разпадането, откакто лявата партия отдръпна поддръжката си този месец.

Словенският министър председател Марян Шарец ненадейно се отдръпна от поста, поставяйки завършек на държавното управление си на малцинството, откакто съобщи, че му липсва задоволително поддръжка в Народното събрание, с цел да прокара програмата си, оповестява Bloomberg.

Шарец сподели, че ще подаде оставката си в Народното събрание в понеделник и договарянията за ново държавно управление ще стартират неотложно. Бившият ефирен комедиант, който победи обичайните политически партии през 2018 година, счита, че предварителните избори са по-добър вид.

Неговото държавно управление на малцинството се оказа на ръба на разпадането, откакто лявата партия отдръпна поддръжката си този месец, в това число поради неразбирателството посред им за бюджета на страната за 2020 година

Оттеглянето на Марян Шарец беше последвано от оставката на финансовия министър на Словения. Партията на премиера има поддръжка от 15%, а опозиционните социалдемократи са на второ място – с 14%, съгласно резултати от анкета, оповестени в неделя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР