Неговото отсъствие поради наранена гордост от галавечерта за „Златната топка“,

...
Неговото отсъствие поради наранена гордост от галавечерта за „Златната топка“,
Коментари Харесай

Кристиано и „Призрачната топка“

Неговото неявяване заради засегната горделивост от галавечерта за „ Златната топка “, на която огромният му противник Лионел Меси беше коронован за шести пъти като Играч на годината, акцентира протичащата се в последните месеци нетърпима смяна на статуквото за нашия воин.

За първи път от 2007 година – първото му включване в борбата за наградата с 2-ро място зад Кака, и с единственото изключение на 2010-а – тогава на подиума бяха Меси, Андрес Иниеста и Чави, CR7 в никакъв случай не бе завършвал 3-ти в класирането. До понеделник постоянно в най-лошия случай оставаше 2-ри.

Разбирайки оскърблението като невероятно за преглъщане и без никакво предпочитание да взе участие в церемонията, португалецът повтори постъпката си от предходната година при короноването на някогашния му съотборник Лука Модрич (през септември не отиде и на връчването на премията The Best на Меси) и реши да не пътува за Париж.





Имаше обаче задоволително предпочитание да участва в Милано на галавечерта на Оскарите на Калчото, връчвани от Италианската асоциация на футболистите. Тази гала съвпадаше по време с проведената от списание „ Франс Футбол “. На нея Кристиано Роналдо получи наградата за най-хубав състезател на предишния сезон в Серия А и след това разяснява единствено това в профилите си в обществените мрежи. За „ Златната топка “ и случилото се в Париж не отвори даже и една думичка.

Работата е там, че към сегашния миг наподобява много комплицирано той да повтори следващата година даже и достижението си от Милано. На своите към този момент 34 години Кристиано минава през едни от най-деликатните моменти в своята кариера. Като сравним актуалните му индикатори в голово отношение с наложените от самия него в предходните години свръхвисоки стандарти, е ясно очевидно, че цифрите демонстрират устойчиво придвижване надолу по футболния скат.

За първите 14 кръга от шампионата на Серия А той има на сметката си едвам 6 гола – с 4 по-малко от същия стадий на предишния сезон и освен това половината (3) са от дузпи – и по този начин е чак на 9-о място в ранглистата на топреализаторите на цели 11 точни попадения зад водача Чиро Имобиле. Прибавете към това и обстоятелствата, че в първите 5 кръга от груповата фаза на Шампионската лига се е разписал единствено един път – по този начин бе и в предходното издание, както и че за пръв път след идването си в Ювентус беше сменен в два следващи мача по тактически аргументи – против Локомотив Москва и Милан.

„ Липсва му неизменност в подготвителния развой “, опита се да го отбрани неговият старши треньор Маурицио Сари, намеквайки за проблемите на футболиста с адукторите и коляното. Играчът обаче избра му опонира обществено: „ Аз не съм добре, а съм доста добре. “



И в двата случая, в които Кристиано Роналдо биваше ваден от терена, на неговото място влизаше Пауло Дибала. Аржентинецът като че ли посипа сол върху раните на CR7, като последователно стана фокусът на играта на „ и бианконери “ със мощните си представяния, да вземем за пример в последния конфликт от Шампионската лига против Атлетико Мадрид.

„ В спорта и съответно във футбола не е значимо единствено да побеждаваш, а и да уважаваш своите съотборници и противници. “ С това обръщение заключи в Туитър Модрич случилото се на галата за „ Златната топка “, на която персонално връчи на Меси премията, с която асът на Барселона поведе на португалския си съперник с 6:5 след успехите си в анкетата също през 2008, 2013, 2014, 2016 и 2017 година.





Елегантността на хърватина обаче контрастираше на заяждането с Кристиано Роналдо на приключилия 2-ри в гласуването Вирджил ван Дайк. Запитан дали отсъствието на CR7 значи, че един от огромните му противници за наградата е отстранен а приори, централният бранител на Ливърпул отвърна: „ Ако го няма тук, изобщо противник ли е бил? “.

Всичко това споделя едно: на тези футболни небеса е доста комплицирано да преценяваш какво да е държанието и какви да са отговорите ти.
Горка Перес, „ Ел Паис “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР