Негово Величество Симеон Сакскобургготски даде интервю пред "Марица". Ето какво

...
Негово Величество Симеон Сакскобургготски даде интервю пред "Марица". Ето какво
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Здравко Димитров знае кое е най-доброто за Пловдив и ще го направи

Негово Величество Симеон Сакскобургготски даде изявление пред "Марица ". Ето какво сподели той:

- С какво Ви впечатли Пловдив, град, който обичате, а в този момент и Европейска столица на културата?
- Не пребивавам тук и нямам усещания по какъв начин тъкмо се трансформира Пловдив. Но постоянно се веселя да се разходя из града. Ако ми остане време, безусловно ще прегледам забележителностите на Пловдив.

- Пловдив е скъпо място за фамилията Ви - тук в катедралата "Свети Лудвиг " е заровена Вашата баба, княгиня Мария Луиза. Често гостувате на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай и на Здравко Димитров. Сега господин Димитров е претендент за кмет. Като какъв човек го познавате и какво съгласно Вас може да даде той на Пловдив?

- Много рядко давам оценки. Това е мой принцип. Смятам, че по този начин е вярно и правилно. Познавам господин Здравко Димитров от много време, имам доста положителни усещания. Познавам във всяко отношение работата на господин регионалния шеф и я цена високо.

- Как виждате дилемите на бъдещата градска администрация, с цел да може вторият град на България да разгърне по-бързо същинския си капацитет във всички посоки?

- Мисля, че господин Здравко Димитров знае какво би трябвало да се направи. Може да се обърнете към него.

- "Една цел-България " е заглавие на Ваша книга. Харесва ли Ви България 30 години след измененията?

- Точно преди ден ме попитаха за това от една непозната телевизия. Не би трябвало да се връщаме обратно, да гледаме отрицателно. Трябва да създадем оценка от кое място тръгнахме, накъде стигнахме и накъде вървим. Трябва да гледаме напред. Повече от оптимист съм за България, аз съм реалист.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР