Негово Величество прие в двореца “Врана” г-н Андре Азулай, старши

...
Негово Величество прие в двореца “Врана” г-н Андре Азулай, старши
Коментари Харесай

Цар Симеон прие старши съветника на краля на Мароко във Врана

Негово Величество одобри в двореца “Врана” господин Андре Азулай, старши консултант на Краля на Мароко Мохамед VI. Царят и господин Азулай се познават от повече от 40 години от времето, когато господин Азулай е стопански и финансов консултант на Крал Хасан II, бащата на настоящия крал. Крал Мохамед VI през 1999 година резервира господин Азулай като собствен консултант и е единственият титулован като “първи съветник”.

В рамките на визитата на господин Азулай в България Техни Величества участваха на публична вечеря в посолството на Кралство Мароко, на която беше и брачната половинка госпожа Катя Азулай, която е известна писателка. Интересна детайлност е, че една от техните дъщери - Одри Азуле, която е някогашен министър на културата на Франция в държавното управление на Франсоа Оланд, в този момент е претендент на Франция за поста Генерален шеф на ЮНЕСКО.

Домакините на вечерята изненадаха Негово Величество с торта по случай 80-тия му рожден ден.

Програмата на господин Азулай включваше да изнесе лекция в гр. Правец по покана на Българското учебно заведение по политика “Димитър Паница”. През 2014 година Цар Симеон гостува на лятната школа, която се организира също в Правец и връчи дипломите на приключилите студенти от Тунизийското учебно заведение за политика и Гражданското учебно заведение за политически науки в Мароко.

Целта на лятната школа е да подтиква дебата и дейния продан на хрумвания за демократичното развиване и положителни практики сред представители на политическия и цивилен бранш от двата бряга на Средиземно море. Тя е ориентирана и към построяването на умения за работа в мултикултурна среда и основаване на мрежа от млади водачи от политическите партии и гражданското общество в трите страни.

Темата на лекцията на господин Азулай бе “Изграждане на непоклатимост, стабилно развиване и приобщаващи общества в Европейски Съюз. Евро-средиземноморски район – за какво районното съдействие има значение.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР