Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия

...
Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския манастир

Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия празник на Троянската света обител „ Успение на Пресвета Богородица “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, уважаван еднообразно от православни и католици. Той се отбелязва от Българската православна черква на 15 август с тържествени литургии в цялата страна.

По традиция Патриарх Неофит отбелязва великия Богородичен празник в светата обител, където е получил отшелнически постриг.

Началото на празничната света Литургия, управлявана от Негово Светейшество ще бъде от 09.00 часа. В 11.00 часа стартира обичайна Лития с чудотворната икона на Пресвета Богородица „ Троеручица ” от храма до мястото на първото знамение, осъществено от иконата. От 18.00 часа ще бъде отслужена празнична вечерня с акатист на Успение Богородично.

Богослуженията ще продължат и на 16 август, когато ще бъде отслужена вечерня и ктиторска панихида.

„ Приканваме православните християни да вземат присъединяване в богослуженията, с цел да възхвалим с едни уста и едно сърце Пречистата Богородица, прославяна в честното ѝ Успение “, приканват от Българската православна черква.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР