Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия

...
Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия
Коментари Харесай

Патриарх Неофит оглавява богослужението за Голяма Богородица в Троянския манастир

Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия празник на Троянската света обител „ Успение на Пресвета Богородица “.
Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, уважаван еднообразно от православни и католици. Той се отбелязва от Българската православна черква на 15 август с тържествени литургии в цялата страна.
По традиция Патриарх Неофит отбелязва великия Богородичен празник в светата обител, където е получил отшелнически постриг.
Началото на празничната света литургия, управлявана от Негово Светейшество ще бъде от 09:00 часа. В 11:00 часа стартира обичайна лития с чудотворната икона на Пресвета Богородица „ Троеручица” от храма до мястото на първото знамение, осъществено от иконата. От 18:00 часа ще бъде отслужена празнична вечерня с акатист на Успение Богородично.
Богослуженията ще продължат и на 16 август, когато ще бъде отслужена вечерня и ктиторска панихида.
„ Приканваме православните християни да вземат присъединяване в богослуженията, с цел да възхвалим с едни уста и едно сърце Пречистата Богородица, прославяна в честното ѝ Успение “, приканват от Българската православна черква.
Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков също ще участва на храмовия празник на Троянския манастир „ Успение Богородично “. Той ще се включи в литийното шествие с иконата на Пресвета Богородица „ Троеручица “.
В 14:00 часа министър Нанков ще открие рехабилитираните близо 30 км от пътя Старо Оряхово – Долни Чифлик – Гроздьово – Провадия, финансирани от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Събитието ще се състои при изхода на гр. Провадия в посока с. Бозвелийско (при входа на дружество „ Провадсол “).
На събитията е поканен да участва и министър председателят Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР