Негово Светейшество патриарх Неофит ще направи специално обръщение към нацията

...
Негово Светейшество патриарх Неофит ще направи специално обръщение към нацията
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще направи специално обръщение към нацията

Негово Светейшество патриарх Неофит ще направи особено послание към нацията довечера, оповестиха от Светия Синод на БПЦ, оповестява БГНЕС.

По време на обръщението му камбаните във всички църкви в страната ще бият в символ на съпричастност сред хората и с апел за обща молитва за засегнатите от ковид.

С оглед на основаното и усилващо се психическо напрежение в обществото във връзка на пандемичното разпространяване на COVID-19, Софийската света митрополия, с благословението на Негово светейшество патриарх Неофит - Софийски митрополит и Български патриарх, разкрива телефонна линия за духовно-психологическа поддръжка. Това оповестиха от Българската патриаршия.

На телефонната линия: +359 886 43 57 17, православни богослови-психолози ще съветват искащите, всеки ден - от 10.00 до 19.00 часа.

Припомняме, че Българската православна черква още не е отменила религиазните ритуали, литургии и молебени, на които са събират доста хора. Напротив, от там оповестиха, че смяна няма да има при идните Великденски празници. Останалите вероизповедания – католическо, мюсюлманско и протестантските църкви приканиха своите почитатели да се въздържат от навестяване на всеобщите служби, които ще се излъчват он лайн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР