Негово светейшество папа Франциск се срещна в Синодалната палата с

...
Негово светейшество папа Франциск се срещна в Синодалната палата с
Коментари Харесай

Папа Франциск се срещна с патриарх Неофит

Негово светейшество папа Франциск се срещна в Синодалната палата с българския патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна черква. На входа на Синодалната палата папа Франциск беше посрещнат от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

След срещата си с патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна черква в Синодалната палата, папа Франциск посети патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", където насочи така наречен безмълвна молитва пред иконостаса на Светите братя Кирил и Методий.

По пътя от Синодалната палата до патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", а и в самия храм, Светият отец беше придружаван от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Заедно с него беше и шефът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

Папа Франциск написа и свое благопожелание в книгата на патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

Часове преди неделната молитва " Царице небесна " на площад " Св. Александър Невски " са се събрали голям брой хора, огромна част от тях с дребни знаменца - с българския трикольор, знамето на Ватикана, с логото на апостолическото пътешестване на Светия отец, съдържащо мотото " Мир на Земята ". Издигнати са транспаранти, приветстващи папа Франциск, пеят се и религиозни песни. Сред събиращите се на площада са духовници от разнообразни изповедания, католически монаси и монахини. Организацията минава при строги ограничения за сигурност.

На излизане от храма, на площада пред него, папа Франциск беседва с вярващи, пристигнали да го видят, а някои от тях си направиха и фотография със Светия отец.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР