Негово Светейшество Папа Франциск пристигна на апостолическо пътуване в България

...
Негово Светейшество Папа Франциск пристигна на апостолическо пътуване в България
Коментари Харесай

На живо: Бойко Борисов посреща папа Франциск

Негово Светейшество Папа Франциск дойде на апостолическо пътешестване в България с папска свита, формирана от 35 души - най-висши представители на Светия трон.

Папа Франциск бе посрещнат на летище София от министър-председателя Бойко Борисов, който му подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко.

Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата черква означи и в специфичното си видео послание към българския народ в навечерието на визитата му у нас. Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който министър председателят Борисов подари на Папа Франциск, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част – облиците на Свети Петър и Свети Павел. И двете икони се отличават с прецизна и фина направа, както и с вложените златни конци. Те са дело на българско ателие за богослужебни одежди.

Киселото мляко, продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре прочут на Папа Франциск още от детството му в Аржентина.

Премиерът е подготвил подарък и за държавния секретар на Светия трон - кардинал Пиетро Паролин, който ще получи златовезана икона на Свети Петър и Свети Павел.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР