Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНеофит I е висш български православен

...
Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНеофит I е висш български православен
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие посланика на Испания у нас

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на одобри през днешния ден Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, посладник на Испания у нас.

Срещата се състоя в постройката на Софийска св. митрополия, а на нея присъединяване взеха техни преосвещенства Мелнишки еп. Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, шеф на отдел "Връзки с обществеността " при Св. Синод.



Негово Превъзходителство благодари за опцията да се срещне с предстоятеля на Българската православна черква и показа за положителното развиване на българо-испанските връзки, както стопански, по този начин и политически. Той добави, че в родината му живеят над 200 000 наши сънародници, които се интегрират добре и спомагат за развиването освен на личната си страна, само че и на Испания.

Патриарх Неофит одобри на среща посланика на Сирия

Посланик Мата показа на Светейшия патриарх, че през тази година ще бъдат маркирани 110 години от началото на дипломатическите взаимоотношения сред двете страни и напомни думите на цар Фердинанд към първия испански дипломат, че "целта на тези взаимоотношения е да се развиват допустимо най-вече положителните връзки сред двата полуострова, които се намират в двата края на Европа, надалеч са един от различен географски, само че близко във връзка с духа ".

Срещата мина в другарски дух и съгласие, като в нейния край бяха изразени очаквания за повече благоприятни условия за взаимни действия и начинания. патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на пожела сполучлива и ползотворна година на Н. Пр. Алехандро Поланко Мата в неговите положителни инициативи и планове за поддържане на положителните дипломатически връзки сред България и Испания.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР