Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на

...
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Азербайджан

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на Азербайджан

„ Надяваме се и се молим братството, съдействието и взаимната обич да са ръководещи в връзките сред хората и народите " - сподели Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на срещата си с госпожа Наргиз Гурбанова, дипломат на Азербайджан у нас, оповестяват от пресслужбата на Българската православна черква.

Нейно Превъзходителство посети през днешния ден Негово Светейшество в Патриаршеския дом в София, с цел да му съобщи персонално покана от Председателя на мюсюлманите в Кавказ (УМК) шейх ул-ислям Аллахшукюр Пашазаде до Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за присъединяване от страна на Българската православна черква в интернационална конференция. Тя се провежда под патронажа на Президента Азербайджанската Република господин Илхам Алиев и ще се организира на 21 декември 2017 година в Баку.

По време на срещата двамата разискаха въпроса за значимостта от междуетническа и междурелигиозна приемливост в днешните мултикултурни общества.

В срещата взеха присъединяване и съветникът в Посолството на Р Азербайджан в Р България Вусал Абдуллаев и протосингелът на Софийска митрополия архим. Василий.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР