Негово светейшество българският патриарх Неофит прие днес Алехандро Поланко Мата,

...
Негово светейшество българският патриарх Неофит прие днес Алехандро Поланко Мата,
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие посланика на Испания у нас

Негово светейшество българският патриарх Неофит одобри през днешния ден Алехандро Поланко Мата, дипломат на Испания у нас , оповестиха от Българската патриаршия.

Срещата се е състояла в постройката на Софийската митрополия. На нея са участвали и Мелнишкият свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - шеф на отдела " Връзки с обществеността " при Светия синод.

Посланикът на Испания е благодарил за опцията да се срещне с предстоятеля на Българската православна черква и е споделил за положителното развиване на българско-испанските връзки, както стопански, по този начин и политически. Той е допълнил, че в родината му живеят над 200 000 наши сънародници, които се интегрират добре и спомагат за развиването освен на личната си страна, само че и на Испания.

Посланик Мата е споделил на Светейшия патриарх, че през тази година ще бъдат маркирани 110 години от началото на дипломатическите взаимоотношения сред двете страни и е припомнил думите на цар Фердинанд към първия испански дипломат, че " задачата на тези взаимоотношения е да се развиват допустимо най-вече положителните връзки сред двата полуострова, които се намират в двата края на Европа, надалеч са един от различен географски, само че са близко във връзка с духа " .

Срещата е минала в другарски дух и съгласие, като в нейния край са били изразени очаквания за повече благоприятни условия за взаимни действия и начинания . Патриарх Неофит е поискал сполучлива и ползотворна година на дипломат Алехандро Поланко Мата в неговите положителни инициативи и планове за поддържане на положителните дипломатически връзки сред България и Испания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР