Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи

...
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи
Коментари Харесай

Патриарх Неофит зове за дарения за медицинска апаратура

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще означи своя 73-ти рожден ден на 15 октомври в Троянския манастир, където е постриган за духовник.
В Троянската света обител ще бъде отслужена света божествена литургия и признателен молебен за здравето и дългоденствието на първосветителя на родната ни черква.
На връх рождения ден на светейшия патриарх той ще получи и званието " Почетен жител на Троян ". Освен това по време на визитата му в манастира " Успение Богородично " ще бъде осветено и ремонтираното Антимово крило. Именно в тази обител Неофит приема монашеството през 1975 година.
Патриарх Неофит приканва всички, които желаят да изразят почитание към него, да насочат вниманието си като вземат присъединяване в дарителската акция за набиране на средствата за закупуването на уред ROTEM SIGMA за ІІ-ра САГБАЛ „ Шейново”, който е витално нужен за диагностициране на кръвозагуба при пациенти с тежки затруднения.
Като изрича всесърдечна признателност на всички, Негово Светейшество благопожелава здраве, благополучие, мир, обич и процъфтяване в положителните инициативи.
Средствата могат да бъдат превеждани на сметка:
СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ
България, София 1000, ул. „ Цар Калоян “ 7
БАНКОВА СМЕТКА:
СИБАНК ЕАД
IBAN: BG95BUIB98885000036301
BIC: BUIBBGSF
БГНЕС напомня, че при започване на юни Клиниката по детска анестезиология на УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов” получи подаяние от Софийска св. Митрополия – апаратът „ Rotem Sygma”, който е от последно потомство апарати за премерване на цялостната хемостаза с всичките съставни елементи на коагулацията и клетките на кръвта. Той е бърз и елементарен, като в границите на 10 минути получава резултат за положението на системата на кръвосъсирване. Това разрешава прицелна трансфузионна компонентна терапия, ориентирана към коагулационните фактори, тромбоцитите или процесите на фибринолиза. Избягват се ненужните кръвопреливания. Много значима е и опцията за следене на резултата от лекуването.
Първата проведена акция на отдел „ Милосърдие и щедрост “ бе за закупуването на автоматизиран хематологичен анализатор с петдеференциално преброяване на кръвни кафези, който към този момент e възложен на Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „ Царица Йоанна “ – ИСУЛ. С него се улесни работата и усъвършенства точността на резултатите от кръвните проучвания на дребните пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР