Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е посетил

...
Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е посетил
Коментари Харесай

Патриарх Неофит е посетил Търговище

Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е посетил Търговище.

В наличието на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан през днешния ден той е имал среща с регионалния шеф Митко Стайков, с кмета на общината Дарин Димитров и с архийерейския наместник протойерей Славчо Проданов, оповестиха от регионалната администрация след визитата.

Българската страна и Българската православна черква са единни в убеждението си, че за храмовете би трябвало да се поставят грижи, тъй като там вярващите намират разтуха от житейските грижи. Това е била общата позиция на патриарха и регионалния шеф. Стайков е уверил, че постоянно ще оказва подпомагане и ще търси способи и средства за ремонт на храмовете в област Търговище, които имат най-належаща потребност от това. Той е пояснил, че към този момент е традиция обществено слаби фамилии от региона да бъдат подпомагани с безвъзмездни кръщенки на техните деца.

След Търговище Българският патриарх Неофит и митрополит Йоан отпътуваха за Варна, където в неделя ще участват на тържественото честване на 1125 година от Първия църковно-народен събор, прецизират от администрацията на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР