Неговият живот прилича на спектакъл, в който действието може да

...
Неговият живот прилича на спектакъл, в който действието може да
Коментари Харесай

Славчо Пеев: Бил съм в кома, видях всичко - светлината, тунела, смъртта

Неговият живот наподобява на театър, в който действието може да те остави без мирис. Редуват се преживелица след преживелица. За своите 81 години, които навърши при започване на месец април, е преизпълнил всичко, което може да желае един човек и артист. Като юноша е играл баскетбол, рисувал е, а в Русе го завладял театърът.

И по този начин до през днешния ден. Зад гърба си има три брака и три развода, две срещи със гибелта и една огромна пристрастеност - сцената. Даже е попадал в ареста.

12 000 приветстват Светослав Пеев и цялата блестяща компания от “Римска баня” през 1988-а на стадиона в Габрово. “Играхме спектакъла 800 пъти. В Античния в Пловдив 3000 ни гледаха с билети, а десетки се бяха накачулили по дърветата и покривите в близост. Тогава за следващ път се убедих, че Станислав Стратиев се грижи за нас от небето. Защото в 7 вечерта се изсипа страшна градушка и се чуха приказки да отменяме представлението, само че единствено час по-късно дъждът беше спрял, всичко беше сухо и триумфът ни беше огромен”, разказвал е артистът, който тези дни отпразнува 81.

50, че и повече от тях Славчо посвещава на Сатирата, написа standartnews. Малко преди да избухне домораслата ни по този начин наречена “нежна революция”, той даже е шеф, до момента в който Станислав Стратиев, един от най-близките му и непрежалими и до през днешния ден другари, е живописен началник на трупата. Но двамата са много неуместни поради “острите” пиеси в афиша и са разжалвани “от горе”. Славчо не може да го понесе, получава извънредно тежък кръвоизлив на язвата и след 8-часова интервенция лежи 19 дни в реанимацията.

“През 1976-а един инцидентно срещнат испанец ми гледа на ръка и ме предизвести, че след 11-12 години ще попадна в сериозна обстановка, само че линията на живота ми продължава. Но кой да ти помни сходни предсказания - едвам откакто излязох от болничното заведение, си спомних за думите му. Наистина бях на косъм. Видях онази необикновено грозна жена, която нямаше нищо общо с Джесика Ланг в “Ах, този джаз”, иронизира Пеев облика на Смъртта.

 Славчо Пеев (Антонов) и Климент Денчев (Спасителят) в "Римска баня "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР