Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да

...
Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да
Коментари Харесай

Борисов: Дядовците на сегашните протестиращи не ни даваха да ходим да учим в чужбина

" Неговият дядо болшевик не е дал опция в миналото ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше повреда в Чернобил и се стелеше радиоактивен прахуляк, ни караха да маршируваме на митинги с червени връзки. Така че тази народна власт им даде опция да отидат да учат, да работят, да видят света. Време е в обществото да се организира спор по доста тематики ". Думите са на премиера Бойко Борисов, който разяснява в Брюксел митингите против властта и тематиката с битите момчета от полицията, измежду които и бе и Евгени Марчев, студент в Хага.

Борисов е в Брюксел, където взе участие в срещата на Европейския съвет. Днес българи от разнообразни градове на Белгия се събраха в столицата, с цел да поддържат сънародниците си, които стачкуват към този момент 12 дни с искане за оставка на кабинета и на основния прокурор.

Българите са желали да стачкуват още преди месец, само че чак в този момент са получили позволение от управляващите, посочи БиТиВи.

Без да се срещне с протестиращите в Брюксел, Борисов засегна тематиката с митингите. Повод за коментара му стана студентът в Хага Евгени Марчев, който беше пребит от полицията и признат в „ Пирогов” след задържане от Столична дирекция на вътрешните работи.

Иначе Борисов се пробва да раздава поздрави и поддръжка за всички евролидери, откакто се разбра, че е доста евентуално да не се стигне до решение, което ще е положително за България по отношение на финансовата поддръжка за стопанската система, потърпевша от коронавирус рецесията.

От прессъобщението на Министерския съвет се схваща, че министър председателят е подкрепил по едно и също време оферти, които наподобяват несъвместими. Така да вземем за пример, той изразил безапелационна поддръжка за европейските си сътрудници, които са за предлагането на Европейската комисия отсега нататък отпущането на европейски средства да бъде обвързано със положението на върховенството на закона в европейските страни. Заедно с това обаче той счита, че би трябвало да се регистрират и страховете на някои от страните, които се опълчват на този принцип.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР