Еквадорската партия на убития кандидат-президент избира заместник

...
Неговата партия Build, или Construye на испански, обяви в социалните
Коментари Харесай

Неговата партия Build, или Construye на испански, обяви в социалните медии, че е избрала Андреа Гонзалес за заместник на убития кандидат на вота на 20 август.

Вдовицата на г-н Villavicencio разкритикува смяната на партията като незаконна и каза, че държи държавата пряко отговорна за убийството на съпруга й.

Вероника Сарауз каза пред репортери: „Правителството все още трябва да даде много отговори за всичко, което се случи, “ каза тя, след като пристигна на пресконференцията с въоръжен полицейски ескорт и носеше бронирана жилетка и шлем.

Г-жа Сарауз описа решението на партията да избере г-жа Гонзалес като „произволно“ и каза, че то се проваля закон, който забранява на кандидата за вицепрезидент да се оттегли.

Националният избирателен съвет все пак трябва да одобри резервните кандидати на партията.

Еквадор обявява извънредно положение, след като кандидатът за президент Фернандо Вилависенсио беше убит на политически митинг

Шест заподозрени - всички колумбийски граждани, които полицията обвинява във връзки с престъпни групи - са обвинени в убийството.

Мигове преди еквадорският кандидат да бъде убит

Те остават в ареста, след като съдия в четвъртък разпореди да останат зад решетките, докато наказателното разследване продължава.

Настоящият президент Гийермо Ласо обяви тридневен национален траур и извънредно положение това включваше допълнителен военен персонал, разположен в цялата страна след убийството на г-н Вилависенсио.

Г-жа Гонзалес, екологичен активист, който преди това не е заемал публична длъжност, беше избрана от г-н Вилависенсио да кандидатства на предсрочните избори, наречени от г-н Ласо.

Въпреки че бюлетините вече са отпечатани, по закон гласовете за г-н Вилависенсио ще се прехвърлят автоматично към партийния кандидат.

Изображение: Вероника Сарауз казва, че държи държавата пряко отговорна за съпруга си убийство

Прочетете повече:

Южноамериканската нация с около 18 милиона души е свидетел на нарастваща вълна от насилие през последните години, включително рязко увеличение на броя на убийствата .

Г-н Вилависенсио гласеше около средата на групата от осем кандидати преди убийството си.

Освен сигурността, заетостта и миграцията се очертаха като основни въпроси на кампанията.

Южноамериканската страна ще гласува на открити първични избори в неделя, които ще дадат представа как ще протекат общите избори през октомври.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР