Неглижирането на трудностите на хора с психични проблеми води до

...
Неглижирането на трудностите на хора с психични проблеми води до
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко

Неглижирането на компликациите на хора с психологични проблеми води до това, че се случват произшествия с тях. Големият проблем е, че не се построи мрежа за тяхното обгрижване и съответно рехабилитиране в извънболнична среда. Това разяснява шефът на държавната психиатрична болница " Свети Иван Рилски " Цветеслава Гълъбова в студиото на " Денят стартира ".

Пациентите получават най-качествено лекуване, което го има в света сега, казусът е, че по-късно не получават съответната грижа. Липсата на информация, на същински цифри какво е положението в действителност е проблем, само че самата информация няма да ни помогне да лекуваме, ще ни помогне да планираме здравни разноски съответно, разяснява Гълъбова.

Цветеслава Гълъбова: Ние сме единствената компетентност, която няма високоспециализирана активност в лечебница. Психиатричните клиники се финансират единствено от бюджета през Министерство на здравеопазването и една част от общинските бюджети.

По думите ѝ парите за психиатрична помощ са срамно малко, само че преди този момент би трябвало да се каже защо ще бъдат употребявани, като може би би трябвало да бъдат увеличени двойно или тройно. Лошата материална база деморализира пациенти и работещи в психиатричната помощ, сподели още доктор Гълъбова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР