Негативното мислене и действията, които произлизат от него, изграждат здрава

...
Негативното мислене и действията, които произлизат от него, изграждат здрава
Коментари Харесай

4 начина да заглушите негативните мисли в главата си

Негативното мислене и дейностите, които произлизат от него, построяват здрава преграда сред вас и продуктивния, благополучен живот. Ако позволите на тези мисли да останат прекомерно дълго в главата ви, те ще ви ограбят от насладата, смисъла, вътрешния ви мир. Ще се чувствате разочаровани от всичко и е допустимо да изпаднете в тежка меланхолия.

За страдание отрицателните мисли постоянно застигат и хора, в чиито живот на пръв взор всичко се развива прелестно. Просто те вземат решение, че " доста хубаво не е на хубаво " и избират да се концентрират върху дребните неприятности, вместо върху огромната картина.

Добрата вест е, че от вас и единствено от вас зависи да измененията метода си на мислене. От блога marcandangel.com поучават да употребявате тези 4 метода, с цел да заглушите отрицателните гласове в главата си.

1. Обърнете наклонността да драматизирате неприятните неща, които ви се случват, и да омаловажавате радостните.

Ако да вземем за пример извършите неточност в работата, казвате ли си: " Аз съм несръчен, за нищо не ставам " и т.н, или си повтаряте: " Следващият път ще се оправя по-добре "? От съвсем всяка обстановка може да се извлече нещо потребно. Съсредоточете се върху него. А когато ви се случи нещо хубаво, се възползвайте оптимално и му се радвайте с цялото си сърце за колкото се може по-дълго време.

2. Отправяйте мислите си по-често към " сивата зона ".

Животът в никакъв случай не е на 100% прекрасен или неприятен. Твърде крайните мисли ви вършат нещастни. Всъщност множеството неща, които се случват в всекидневието ни, са в " сивата зона " сред блаженството и тоталния провал. Стремете се и мисленето ви да е по-неутрално.

3. Спрете да търсите отрицателни знаци от другите.

Когато някой каже нещо, не си мислете незабавно, че той несъмнено има поради друго. Ако не споделя нищо, не решавайте, че има скрити претекстове. Да наслагвате избран смисъл към обстановка, в която нямате цялостната картина, е неуместно и ви прави склонни към погрешни заключения. Те обаче са провокирани единствено от личната ви неустановеност. Залагайте на разумните пояснения на нещата.

4. Идентифицирайте същинските аргументи за отрицателното си мислене.

Когато стартират да ви превземат отрицателни мисли, спрете каквото вършиме сега и ги запишете. Пример: " Не ставам за тази работа, не ме бива, не съм задоволително добър ". И след това помислете - от кое място в действителност идва това разбиране? Може би сте нови в сферата или компанията, може би още се чувствате отвън зоната си на комфорт. Това ще ви помогне да видите нещата по-обективно и да атакувате действителната причина за негативизма си. Заменете неприятната мисъл с положителна. Например: " Ще науча нови неща и ще се трансформира в страховит експерт. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР